Avtor/Urednik | Pokorn, Dražigost | |
Naslov | Gastronomija in zdravje | |
Prevedeni naslov | Gastronomy and health | |
Tip | članek | |
Vir | Zdrav Vars | |
Vol. in št. | Letnik 38, št. 7-8 | |
Leto izdaje | 1999 | |
Obseg | str. 291-2 | |
Jezik | slo | |
Abstrakt | Gastronomy has very rish and extensive history. Gastronomic rules are interwined into all society layers from newborns to dying men, from rich banquets to simple serving of a cooked egg. All consumed is within the domain of gastronomy. Its final aim is the preservation of human health. | |
Izvleček | Gastronomija ima zelo bogato in obsežno zgodovino. Gastronomska pravila se prepletajo od novorojenčka pa do umirajočega človeka v vseh slojih družbe, od najbolj bogatih banketov do enostavne postrežbe kuhanega jajca. Področje gastronomije je vse, kar človek uživa. Njen končni cilj pa je ohranitev zdravja človeka. | |
Deskriptorji | HEALTH FOOD DIET WINE FOOD HABITS |