Author/Editor | Marin, Jožica | |
Title | Posebnosti pri odvzemu in prenosu kužnin za virološke preiskave | |
Type | članek | |
Source | In: Dragaš AZ, Fišer J, Prinčič D, et al, editors. Zbornik strokovnega srečanja Mikrobiološka analiza kužnin; 1999 okt 22-23; Nova Gorica. Nova Gorica: Zavod za zdravstveno varstvo, | |
Publication year | 1999 | |
Volume | str. 45-8 | |
Language | slo | |
Abstract | Specimen collection and its transport to the laboratory represent two initial acts of the microbiological diagnostic procedure and influence its result. The knowledge on the pathogenesis of virus infection helps to collect the proper specimen in proper time. After the specimen collection transport to the laboratory should be as quickly as possible. | |
Summary | Odvzem kužnine in prenos v diagnostični laboratorij sta dve začetni opravili pri mikrobiološi preiskavi. Odločata o tem, kakšen bo rezultat. Poznavanje patogeneze virusnih okužb nam pomaga, da pravilno odvzamemo pravo kužnino v pravem času. Poskrbeti moramo za čim hitrejši prenos v laboraorij. | |
Descriptors | VIRUS DISEASES SPECIMEN HANDLING |